FANDOM


Zamykanie konta to proces polegający na zdezaktywowaniu Twojego konta i wyłączeniu go z użytku. Pracownicy FANDOMU nie mogą całkowicie usunąć żadnego konta ze względu na zasady działania wiki.

Alternatywy względem wyłączenia konta z użytku

Jeśli czujesz, że chcesz opuścić FANDOM, możesz po prostu przestać z niego korzystać. Aby inni się nie urazili twoją nieobecnością, powinieneś zostawić wiadomość na swoim profilu. Nadal jednak będziesz otrzymywać maile z powiadomieniami. Aby się tego pozbyć, usuń lub zmień swój adres e-mail w preferencjach.

Jeśli chcesz być pewny, że Twoje konto nie będzie wykorzystywane, zmień swoje hasło tak, abyś go nie zapamiętał. Warto także zmienić adres e-mail, na taki, którego nie będziesz mógł sobie przypomnieć. Wszystko to możesz zrobić w preferencjach. Da to ten sam efekt co zamknięcie konta, lecz zmiany dokonane w przeszłości nadal będą wyświetlane pod Twoją nazwą.

Pracownicy FANDOMU mogą także zmienić nazwę twojego konta.

Zamknięcie konta i skutki tego procesu

Jeśli jednak bardzo chcesz zamknąć konto, wyślij prośbę o dezaktywację. Po wysłaniu prośby pracownik FANDOMU może wyłączyć Twoje konto.

Jeśli dokonasz zamknięcia konta, to:

  • Adres e-mail w twoich preferencjach będzie pusty;
  • Twoje hasło zmieni się w ciąg losowo generowanych znaków;
  • Prawdziwe imię i nazwisko w Twoich preferencjach zmieni się na "Konto wyłączone";
  • W Twoim wkładzie będzie zaznaczone, że konto zostało globalnie wyłączone przez FANDOM.

Co się NIE stanie:

  • Twój nick nie zostanie usunięty z historii edycji i rejestrów;
  • Utworzone przez ciebie strony nie zostaną usunięte;
  • Twoje edycje pozostaną;
  • Twój nick nie będzie mógł zostać ponownie zarejestrowany w przyszłości.

Jak wysłać prośbę?

Zamykanie konta

Formularz zamykania konta

Jeśli chcesz zamknąć konto, wejdź na stronę Specjalna:Kontakt (lub kliknij na link "Kontakt" u dołu każdej strony), lub odpowiednią stronę specjalną..

  • Wybierz opcję Wyłącz moje konto w podmenu Ustawienia konta
  • Przeczytaj informację u góry na stronie przekierowującej, aby dowiedzieć się, co się stanie.
  • Jeśli to potrzebne, przeczytaj jeszcze raz stronę, na której teraz się znajdujesz.
  • Naciśnij Wyłącz moje konto.
  • Zostaniesz wylogowany. Od tego momentu masz 30 dni na reaktywację swojego konta postępując zgodnie z wyświetlanymi instrukcjami. Po 30 dniach możliwość reaktywowania konta zniknie.
    • W tym momencie zmiana jest permanentna. Żadna kopia zapasowa danych z Twojego konta nie jest przechowywana.

Jak anulować proces zamykania konta?

  • W ciągu 30 dni zaloguj się na Twoje konto za pomocą używając jego nazwy użytkownika i hasła.
  • Zostaniesz przekierowany na stronę reaktywacji konta.
  • Kliknij przycisk Reaktywuj moje konto.
    • Otrzymasz wiadomość w celu potwierdzenia tej zmiany na przypisany do Twojego konta adres e-mail.
    • Kliknij link otrzymany we wiadomości by odtworzyć konto.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.